Challenge the Cyber bereidt uit met een Challenge the Cyber Training Mission

De activiteiten van Challenge the Cyber van dcypher, de Nederlandse Capture the Flag voor jong cybersecuritytalent, zijn dit jaar uitgebreid met een nieuwe CTF: de Challenge the Cyber Training Mission. In nauwe samenwerking met de organisatie van de 'Duitse dcypher' wordt 2 maanden lang een online CTF opengezet waar deelnemers de kans krijgen hun hacking-skills te testen en verder te ontwikkelen. De deelnemers kunnen zich hierdoor goed voorbereiden op de nationale CTF-finale van Challenge the Cyber op 14 mei 2022.

Door over de grenzen heen samen te werken, versterken we het Europese gedachtegoed en laten we zien dat niet alleen cybercriminaliteit maar ook cybersecurity grens overstijgend kan worden opgepakt. We profiteren hierbij wederzijds van elkaars kennis en expertise. De meeste tijd en moeite bij het organiseren van een CTF zit namelijk altijd in het ontwikkelen van steeds weer nieuwe en uitdagende challenges.

CTC Challenge the Cyber Mision gaat op 1 maart van start, sluit op 1 mei en is toegankelijk voor iedereen die tussen 1997 t/m 2008 is geboren. Dit geldt ook voor deelname aan de Challenge the Cyber CTF op 14 mei. Hier worden de meest talentvolle deelnemers geselecteerd voor Cyberbootcamp (11 t/m 16 juli 2022). Hier wordt het uiteindelijke Team NL geselecteerd dat Nederland vertegenwoordigt op de ESCS (13-16 september 2022 in Wenen).

Meer informatie vind je hier.

Challenge the Cyber bereidt uit met een Challenge the Cyber Training Mission