Conference on cyber security of Internet-of-Things.

Op dinsdag 28 Mei 2024, host TU/e de 2024-editie van INTERSCT. Conference on cyber security of Internet-of-Things.

Met het Internet-of-Things (IoT) worden de cyber- en de fysieke wereld naadloos met elkaar verboden, waardoor het risicogebied wordt uitgebreid naar veiligheid, wat een breder perspectief op beveiliging vereist. IoT blijkt een van de zwakste plekken in onze infrastructuur te zijn. Met miljarden en in de nabije toekomst mogelijk biljoenen apparaten nemen de veiligheidsrisico’s in hoog tempo toe. Onze economische en maatschappelijke krachten creëren een ‘perfect storm’, een alomtegenwoordige infrastructuur van biljoenen IoT-apparaten die aan de ene kant toezicht zullen houden op ons leven en onze economie, en aan de andere kant volkomen onbeheersbaar zullen zijn vanuit een veiligheidsperspectief.

Tijdens de INTERSCT-conferentie van 2024: ‘cyber security of Internet-of-Things’, zal deze kwestie worden besproken met een indrukwekkende line-up van uitgenodigde sprekers en moderators. Er zullen twee series van parallelle sessies plaatsvinden, gerelateerd aan de verschillende werkpakketten in het NWO NWA INTERSECT project (Design, Defence, Attack, and Governance), een serie plenaire presentaties door de heer Bart Groothuis, de heer Ben Kokx en anderen gerelateerd aan de ‘state of art’ van cyber security of Internet-of-Things,  evenals een netwerklunch en een netwerkreceptie aan het einde van het evenement.

Het evenement is primair gericht op professionals in de academische wereld, het bedrijfsleven en de overheid die werken aan (methodologieën, strategieën en beleid voor) de cyberbeveiliging van producten met een digitale component en de bijbehorende diensten. Als zodanig richt het zich ook op (ervaren) professionals op het gebied van systeem- en software-engineering die werken aan de cyberbeveiliging van producten variërend van (componenten voor) hightech apparatuur en autonome voertuigen tot infrastructuren van de volgende generatie.

Deelname is gratis, maar inschrijven is wel nodig.

Meer informatie over inschrijven vind je hier.
Meer informatie over het programma vind je hier.

 

Conference on cyber security of Internet-of-Things.