Cyberveilig Nederland werkt aan brandbrief

Op 31 oktober vond het Computable café plaats tijdens de Infosecurity beurs in Utrecht. Tijdens het café werd besproken hoe Nederland cyberweerbaarder moet worden. Directeur Cyberveilig Nederland zat in de panel, waar ook enkele leden van Cyberveilig Nederland, waaronder Hartger Ruijs van Computest, Pieter Jansen van Cybersprint, Dave Maasland van Eset en Bryan Beekhof van Telindus aan deelnamen.

In de discussie kwam ter sprake dat er veel initiatieven zijn in Nederland op gebied van cybersecurity, zowel binnen de markt als bij de overheid. Er werd opgemerkt dat er gebrek aan regie is en dat er zodoende veel agenda’s worden geschreven, maar dat de agenda’s en initiatieven nog onvoldoende bij elkaar komen. 

In de discussie werd gesuggereerd om een brandbrief te formuleren om deze problematiek zichtbaar te maken en om vanuit onze sector te helpen oplossingen aan te dragen. In deze brandbrief deelt de sector haar ervaringen hoe zij zien dat Nederland digitaal weerbaarder kan worden. In de brief zal worden beschreven welke rol de cybersecurity sector hierin zelf speelt en welke verantwoordelijkheden de overheid actiever zou moeten oppakken. Cyberveilig Nederland is ingegaan op de uitnodiging om over de formulering van zo’n brandbrief in gesprek te gaan. 

Heb je ook interesse om mee te denken? Stuur dan een mail naar Liesbeth@Cyberveillignederland.nl. De brandbrief zal worden besproken tijdens de ALV op 26 november.
 
 

Cyberveilig Nederland werkt aan brandbrief