Fox-IT opent NCS3 namens private sector

Erik Ploegmakers, CEO van Fox-IT heeft gisteren officieel de National Cyber Security Summer school (NCS3) geopend. Erik stond op het podium met Jan Piet Barthel van  DCypher en  Generaal-Majoor Onno Eichelsheim, directeur MIVD.

De NCS3 is een crash-course in cybersecurity, die deelnemers introduceert in zowel de technische als de niet-technische aspecten van het werkveld. De NCS3 is gericht op studenten met interesse in cybersecurity, maar een specifieke achtergrond in cybersecurity is geen vereiste voor deelname. Onderdeel van het programma zijn onder andere Webinars van vooraanstaande cyber security experts, en verschillende cybersecurity experts zullen optreden als mentoren voor deelnemers.

Door te laten zien wat er speelt in de publieke, private en academische sectoren geeft de NCS3 deelnemers een duidelijk beeld van hoe een carrière in cybersecurity eruit kan zien. Reden voor de NCS3 is dat de omvang en ernst van de digitale dreiging in Nederland de afgelopen jaren aanzienlijk is toegenomen. Om deze dreiging het hoofd te kunnen bieden, groeit de vraag naar jonge cyber talenten! Hiervoor organiseert de Cyber Security Raad in samenwerking met dcypher voor het derde jaar de National Cyber Security Summer School (NCS3).

Cyberveilig Nederland is vereerd om met diverse partners invulling te geven aan dit prachtige initiatief. Namens Cyberveilig Nederland is Liesbeth Holterman mentor van een groep studenten.  

Fox-IT opent NCS3 namens private sector