Kun jij de gemeente Den Haag hacken? Meld je nu aan voor Hâck The Hague

De gemeente Den Haag laat zich ieder jaar hacken tijdens Hâck The Hague. Een wedstrijd die de gemeente samen met Haags cybersecuritybedrijf Cybersprint organiseert. Op maandag 27 september 2021 mogen 200 ethische hackers uit binnen- en buitenland wederom proberen om kwetsbaarheden in de digitale infrastructuur van de gemeente en haar leveranciers op te sporen. Daarmee wil de gemeente haar weerbaarheid vergroten en stimuleert de hofstad haar leveranciers om continu in digitale topconditie te zijn zodat vrede en veiligheid gewaarborgd kunnen blijven.

Geselecteerde hackers mogen op 27 september proberen in te breken in de gemeentelijke digitale systemen en die van haar leveranciers. Uiteraard zijn er wel spelregels waar alle partijen zich aan moeten houden. Zo verklaren de hackers zich vooraf akkoord met de voorwaarde dat ze gevonden kwetsbaarheden met bewijs melden in een speciaal portaal en niet openbaar maken in lijn met de regels van Coordinated Vulnerability Disclosure. Zowel professionele hackers als studenten zijn welkom om een poging te wagen.

De gemeente Den Haag streeft ernaar dat de omgang met persoonsgegevens en de beschikbaarheid van haar diensten voortdurend aan de hoogst mogelijke veiligheidseisen voldoet. Dit wordt ook tijdens deze hackwedstrijd in de gaten gehouden door een jury bestaande uit specialisten uit de cybersecurity industrie.

Er zijn 12 geldprijzen tussen de €500,- en €2.000,- te winnen in vier verschillende categorieën:

• Meest creatieve hack

• Meest geavanceerde hack

• Meest impactvolle hack

• Hâckademic Award inclusief recommendation letter (studentenprijs).

Met de Hâckadamic Award wil Den Haag studenten en ander aankomend talent  stimuleren om meer met cyberveiligheid te doen.

Denk jij dat je de gemeente Den Haag kunt hacken? Schrijf je dan voor 1 juli in via de website Hâck The Hague.

Kun jij de gemeente Den Haag hacken? Meld je nu aan voor Hâck The Hague