Publieke consultatie NIS2 draft implementing acts digitale infra

De Europese Commissie heeft eind vorige week de draft implementing acts gepubliceerd voor alle sectoren in het digitale domein (m.u.v. telecom en IXP’s). Een belangrijk stuk Europese wetgeving voor de cybersecurity bedrijven die straks als sectoren onder de Cyberbeveiligingswet (voorheen NIS2) komen te vallen. Een belangrijk onderdeel is de drempelwaarde voor de meldplicht van incidenten en de beveiligingsmaatregelen. Deze zijn inmiddels verder uitgewerkt.

Hiervoor vindt er een publieke consultatie plaats tot 25 juli, te vinden op de consultatiepagina. Op deze webpagina van de Europese Commissie kan je kennisnemen van de draft NIS2 implementing acts en kan je deelnemen aan de publieke consultatie.

Omdat we het vanuit CVNL belangrijk vinden om hier als branche op te reageren, organiseren we voor leden op dinsdag 16 juli een Teams call van 15.30 uur tot 17.00 uur. Wil je als lid van CVNL dus input geven voor de reactie die we als CVNL opstellen? Meld je dan aan via info@cyberveilignederland.nl.

 

Publieke consultatie NIS2 draft implementing acts digitale infra