Roos Dijkxhoorn verkozen tot nieuw bestuurslid CVNL

Persbericht: Roos Dijkxhoorn van Purasec toegetreden tot bestuur Cyberveilig Nederland

Naarden, 26 januari 2023

Het bestuur van Cyberveilig Nederland is uitgebreid met een nieuw bestuurslid: Roos Dijkxhoorn, founder en (mede-)eigenaar van Purasec. Samen met het huidige bestuur (Steven Dondorp, Northwave), Kevin Jonkers (Director Managemend Service bij Fox-IT), Paul van Enckevort (Senior Vice President Certification Western Europe TUV Nord) en Erik de Jong (strategy director Securify) zal ze zich inzetten voor een optimaal ondernemingsklimaat van de cybersecuritysector in Nederland.

Cyberveilig Nederland (CVNL) is in 2018 opgericht om onder andere de kwaliteit en transparantie binnen de cybersecuritysector te vergroten. Zo is de Cyberveilig Nederland bijvoorbeeld actief betrokken bij de het keurmerk pentesten, is initiatiefnemer van het Cybersecurity Woordenboek, schrijven we samen met publieke partners geregeld whitepapers over ransomware en zijn we betrokken bij verschillende publiek-private samenwerkingsverbanden zoals AAN en de Cybersecurity Alliantie.

Roos Dijkxhoorn: “Als eigenaar van een groeiend cybersecurity bedrijf in het MKB-segment ben ik me extra bewust van de uitdagingen die voor zowel onze eigen organisatie, als voor onze klanten spelen. Wij houden ons inhoudelijk met hetzelfde bezig als de grotere dienstverleners. Echter zie je bij onze doelgroep dat vaak de mogelijkheden en incentives om bepaalde risico’s aan te pakken anders zijn. Het is voor ons extra belangrijk om te zorgen dat we de drempel laag houden om met informatiebeveiliging aan de slag te gaan. Dat ik gekozen ben als algemeen bestuurslid van Cyberveilig Nederland geeft voor mij aan dat ook de leden de boodschap van het eenvoudig en toegankelijk houden van cybersecurity dienstverlening belangrijk vinden om uit te dragen. Ik zal mij daarom dan ook zoveel mogelijk inzetten om dit een plek te geven in de diverse goede initiatieven die voortkomen uit Cyberveilig Nederland.

Directeur Cyberveilig Nederland, Petra Oldengarm: “Er hadden zich meerdere kandidaten verkiesbaar gesteld voor het bestuur, dus fijn dat zo veel van onze leden zich actief willen inzetten voor onze vereniging. Met de verkiezing van Roos krijgen wordt niet alleen de diversiteit binnen het bestuur vergroot, maar ook een extra actieve stem binnen het bestuur van een MKB-cybersecurity bedrijf.”

Het persbericht vind je hier.

Roos Dijkxhoorn verkozen tot nieuw bestuurslid CVNL