Save the date Overheidsbreed Cyberprogramma 2022

In 2021 was er veel te doen rondom de kwetsbaarheden in Log4j. Misbruik kon voor grote problemen zorgen. Log4J komt voor in allerlei systemen van overheidsorganisaties maar ook bij leveranciers. Daarnaast was de kwetsbaarheid ook vrij eenvoudig uit te buiten door cybercriminelen. Het zette de overheid en het bedrijfsleven op scherp. De kwetsbare systemen werden gecheckt en waar nodig werden maatregelen getroffen.

Als het cyberveiligheid betreft kunnen we nooit rustig achterover leunen. Ondanks dat het onderwerp steeds hoger op de bestuurlijke agenda staat, is het van belang om continue alert te blijven. Cybercriminelen laten geen kans onbenut en blijven naar kwetsbare systemen zoeken. Van elkaar blijven leren en oefenen is dan ook essentieel.

De impact van een incident kan enorm zijn. En probeer dan maar eens onder tijdsdruk de juiste beslissingen te nemen. Om beter te weten hoe je kunt handelen organiseert het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor de 4e maal de Overheidsbrede Cyberoefening. Dit jaar op maandag 31 oktober 2022. Daarnaast worden er in juni en oktober verschillende cyberwebinars georganiseerd. Maar dat is nog niet alles. Ook dit jaar kun je een masterclass volgen en er komt een bestuurlijke cyberspecial. 

Hieronder het programma op een rij:

Activiteiten Wanneer
Cyberwebinars Juni en oktober 2022
Kick off Cybersecurity Maand 03 oktober 2022
Bestuurlijke cyberspecial Oktober 2022
Overheidsbrede Cyberoefening 31 oktober 2022
Cybermasterclass 29 november 2022

De gehele programmering vind je hier. 

Save the date Overheidsbreed Cyberprogramma 2022