Subsidie voor samenwerkingsverbanden voor Versterking Cyberweerbaarheid

Veel bedrijven weten nog onvoldoende hoe ze zich moeten wapenen tegen cyberdreigingen. Hierdoor zijn hun bedrijfsprocessen en waardevolle data kwetsbaar voor cybercriminelen. Met de subsidieregeling Cyberweerbaarheid stimuleert het Digital Trust Center groepen van bedrijven in niet-vitale sectoren om samen te werken op het gebied van cybersecurity.

Het doel van de subsidieregeling is om cyberweerbaarheidsnetwerken te creëren waar leden hun kennis en kunde rond cyberweerbaarheid toepassen. In een cyberweerbaarheidsnetwerk werken ondernemers langdurig samen met andere organisaties aan het vergroten van de cyberweerbaarheid, binnen en tussen (niet-vitale) branches, sectoren en regio’s.

In 2024 is er een bedrag van 600.000 euro beschikbaar voor de beste projectplannen die gericht zijn op het verhogen van de cyberweerbaarheid van bedrijven. De maximale ondersteuning per project bedraagt 150.000 euro. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt zorg voor de uitvoering van deze subsidieregeling. Sinds de lancering van deze subsidieregeling in 2018, zijn er 37 samenwerkingsprojecten gesubsidieerd.

Heb je een goed idee of plan voor het verbeteren van de cyberweerbaarheid van bedrijven in jouw branche, sector of regio? Dan komt jouw project mogelijk in aanmerking voor de subsidieregeling Versterking Cyberweerbaarheid. De aanvraagperiode loopt van maandag 2 september 2024 om 09:00 tot maandag 14 oktober 2024 17:00.

Meer informatie over het aanmeldproces en de voorwaarden is te vinden op de website van RVO.

Subsidie voor samenwerkingsverbanden voor Versterking Cyberweerbaarheid