Veiligheidssector organiseert bijeenkomst crisis- en rampenbestrijding

In april vindt de grootste Blockchain & AI, de Odyssey Hackathon (voorheen DutchChain Hackathon) ter wereld plaats in Groningen.

In de aanloop naar de Odyssey Hackathon in april zijn er verschillende voorbereidende evenementen (DeepDives). Op 6 februari aanstaande staan er bij de Maassilo in Rotterdam twee vraagstukken op het programma op het gebied van crisis- en rampenbestrijding. Voor de oplossing van deze vraagstukken wil het Instituut voor Fysieke Veiligheid, de Veiligheidsregio’s van Groningen, Fryslan, Amsterdam Amstelland, Rotterdam Rijnmond, de landelijke meldkamer en het Ministerie van Justitie en Veiligheid ook de cybersecurity sector betrekken. Het doel is om gezamenlijk aan een (veilige) openbare digitale publieke infrastructuur te werken die de samenwerking en communicatie tussen alle betrokken partijen, inclusief bedrijven en de burger, beter kan ondersteunen. 

Het programma van 7 februari is als volgt:

15.00 Ontvangst
15.30 Welkom door Steven van de Looij (directeur Veiligheidsregio Noord-Holland Noord) en Diemer Kransen (Brandweercommandant Midden en West Brabant en CIO van de gezamenlijke Nederlandse Veiligheidsregio's)
15.45 The Odyssey Hackathon – What can you achieve by participating? (Rutger van Zuidam – CEO DutchChain & Odyssey)
16.00 The informatie-gestuurde brandweer (Olav Strotmann, Hoofd Operationele Voorbereiding bij Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond)
16.20 De toekomst van de Incident 'command' (Ricardo Weewer, professor Fire Service Science
16.40 Koffie-break
16.55 Toelichting 'challenges' (Lars Scheenstra, Clustercommandant bij de Veiligheidsregio Groningen)
* Challenge 1 – Incentivizing sharing information on hazardous materials
* Challenge 2 – Co-creating and Sharing Validated Data During a Disaster
18.00 Netwerkborrel

Meer informatie over de Crisis and Disastermanagement challenges en de mogelijkheid om deel te nemen leest je op odyssey.org.

Veiligheidssector organiseert bijeenkomst crisis- en rampenbestrijding