Werkgroep Kwaliteit en Transparantie

In de werkgroep Kwaliteit en Transparantie is in de afgelopen periode hard gewerkt aan het afronden van het certificeringsschema voor pentesten. Deze is inmiddels in finale versie gereed na het verwerken van de informatie uit de praktijktest en feedback. Rond 1 april zal deze gepubliceerd worden vanuit het CCV en kunnen organisaties die pentesten aanbieden starten met het proces om een certificaat te verkrijgen. Een mooi resultaat waaraan veel van onze leden een actieve bijdrage hebben geleverd.

Parallel aan dit traject hebben we gewerkt aan het opstellen van een buyers guide securitytesten. In dit document leggen we uit wat de verschillende testen inhouden en wanneer welke test kan worden ingezet. Het document bevindt zich in de laatste review-fase en zal daarna worden opgemaakt en gepubliceerd.

Een volgende buyers guide staat gepland over diensten op gebied van awareness en cyberveilig gedrag. Leden die hieraan willen meewerken kunnen zich aanmelden bij info@cyberveilignederland.nl.

Tot slot werken we voor de nieuwe website aan een indeling van veel voorkomende cybersecuritydiensten. Deze willen we gebruiken om richting de markt inzicht te geven in de verschillende typen cybersecuritydienstverlening die onze leden aanbieden. Dit zal zodra het in concept gereed is aan de leden worden voorgelegd waarna we het zullen publiceren op de nieuwe website.

Werkgroep Kwaliteit en Transparantie